След среща в МС: Връщат маските в моловете и магазини

0
13
Снимка: Правителствена пресслужба

Обстановката с коронавируса се следи изключително внимателно и започва масов контрол за изпълнението на противоепидемичните мерки. Това е докладвано на работна среща, свикана от премиера Бойко Борисов в Министерския съвет във връзка с актуалната ситуация с разпространението на COVID-19.

В рамките на разговора бяха обсъдени данните относно разпространението на новия вирус, съобщиха от правителствената пресслужба, цитирана от dnes.bg.

В срещата участваха министърът на здравеопазването Кирил Ананиева, членовете на Националния оперативен щаб Ангел Кунчев и Тодор Кантарджиев, директорът на Столичната регионална здравна инспекция Данчо Пенчев, изпълнителният директор на Александровска болница Костадин Ангелов и изпълнителният директора на Университетската акушеро-гинекологична болница “Майчин дом” Иван Костов.

Министър-председателят Борисов за пореден път изтъкна, че опасността от COVID-19 не е отминала и че за борбата срещу коронавируса от най-голямо значение и към момента продължава да бъде спазването на физическа дистанция, дисциплина и стриктна дезинфекция.

Договорени са следните мерки, които влизат от 00:00 тази вечер.

– Всички мероприятия на закрито да бъдат организирани до 50% от местата, като задължително се носят маски. Това важи за кина, театри, нощни клубове.

– На закритите обществени места – магазини, молове, трябва да се спазва дистанция и да се носят маски. Персоналът в обектите също трябва да носят маски

– Засилва се контрола на действащите в момента мерки на задължително носене на маски в транспорта и аптеките

– При футболните мачове се позволява до 1000 души на сектор, като се спазва дистанция.

До края на седмицата ще се вземе решение дали ще се продължи епидсемичната обстановка

КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Добавете името си тук