Манолова: Борисов да поиска вот на доверие, ще има гладни бунтове през есента

0
13
Снимка: БГНЕС

Борисов да поиска вот на доверие от гражданите, което означава оставка и избори. Ако няма смелост да го направи, означава конституционна процедура за вот на доверие от партиите в парламента. Призовах Борисов да не изпада в паника и параноя, защото няма защо да се страхува за живота си. Има защо обаче да се страхува от гражданите и от модела, по който управлява в последните 10 години.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова по БНР.

Това е началото на края на модела Борисов. Тази нова нормалност не е приемана от хората. Трябва да е ясно кой подкрепя тази нова нормалност, при която бизнесмени си пишат с министри, хората са наричани тулупи, журналистите са наричани мисирки.

Ще има торнадо от недоволство през есента, ще има бунтове, защото хората са оставени сами. Ще има торнадо от фалити, от безработни, от хора без доходи. Има нова политическа сила – гневът на хората. Институциите обаче не го забелязват, защото са заети със себе си – да се дискредитират и да се обвиняват, каза председател на „Изправи се.БГ“.

Тя допълни, че моделът на управление на Борисов е на изчерпване и всички скандали със записи и снимки разрушават доверието на гражданите във властта и институциите. Според бивши омбудсман премиерът се е оплел в лъжи за есемес скандалите и записите, и снимките.

Отдалечеността, безхаберието и незаинтересоваността на институциите и на управляващите от ниските доходи, фалитите, безработицата отварят огромна пропаст между дневния ред на властта и институциите и дневния ред на хората. Институциите се нападат една друга, вадят си мръсното бельо, но хората гладуват и мизерстват и това е огромният проблем, подчерта Манолова.

КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Добавете името си тук