Йончева: Страхувам се от чутото в записа, информирала съм Брюксел за корупцията у нас

0
7

“Над един милион българи, предимно в социалните мрежи, слушаха записа с гласа на премиера Бойко Борисов. Всички ние се надяваме това да не е истина. За да сме наясно обаче, следва да бъде разпоредена незабавна проверка от страна на прокуратурата”, заяви пред bTV евродепутатът Елена Йончева.

Йончева коментира, че хората се надяват това да не е гласът на министър-председателя, тъй като, ако това бил той, ударът щял да е и срещу България.

“В този запис чуваме как един лидер на европейска държава е готов да унищожи своя политически противник. В този запис чуваме как той нарежда да бъде унищожен един бизнес. Ние виждаме от този запис, че в България няма разделение на властите”, обясни Йончева и допълни, че това е страшно за една европейска държава.

По думите ѝ най-големият бич в България е корупцията, защото удря икономиката. Йончева призова бизнесът да не страхува и да не си мълчи, защото един ден тази авторитарна власт може да застигне всеки. 

Според евродепутатът именно заради корупционните практики от 13 години страната ни е последна в Европа по здравеопазване, образование, свобода на медиите.

“Изпускаме шанса да бъдем достойна развита България, стигнахме дотам да коментираме едни унизителни аудиозаписи и снимки, които показват цялата мерзост на политическата класа в страната”, заяви Йончева.

В коментар за състоянието на БСП Елена Йончева заяви, че левицата не може да спечели властта, ако се занимава само с вътрешните си боричкания, и се надява партията да бъде оглавена от лидер, който успее да я обедини. “Аз ще подкрепя всеки лидер, който даде ясна програма – икономическа и социална, на България. Ще подкрепа всеки лидер, който обедини левицата, ще подкрепя всеки лидер, който спре вътрешните боричкания в партията”, заяви тя.

“Битката срещу корупцията трябва да се води от най-голямата опозиционна партия, но не с декларации, а с разследвания”, смята още Йончева.

КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Добавете името си тук