Сираков: Тити Папазов получава 35% от акциите на Левски

0
12
Снимка: БГНЕС

Тити Папазов ще получи 35% от акциите на Левски. Това съобщи на пресконференция Наско Сираков, предаде репортер на БГНЕС.

51% от акциите ще са в Наско Сираков и те ще са неприкосновени, а 35% ще отидат при Тити Папазов.

“35% ще бъдат прехвърлени на Тити. Каквото и да кажа за него, ще бъде малко. На него и семейството му имам повече доверие, отколкото на себе си“, заяви синята легенда. Сираков допълни, че в управлението на Левски ще влязат професионалисти и легенди, които ще работят без нито една стотинка заплащане.

Новият собственик на Левски заяви, че в момента в клубната каса има около 100 000 лева. Той обяви, че прави чест на запалянковците, че са се нагърбили със задачата да издържат клуба и да изплащат месечните задължения към НАП.

В момента най-голям проблем са парите, които клубът трябва дължи от началото на годината досега на футболисти, треньори и администрация. Той увери, че ще говори с всеки от тях. “Сега трябва да стиснем зъби и да стегнем колани. Ще огледаме внимателно всеки един пост и длъжност. Има какво и как да се направи в тази насока”, каза бившият нападател.

Сираков предпочита да няма един генерален спонсор, а няколко по-малки. Според него, това е най-тежкият момент в историята на клуба.

“23 948 000 лева дългове. Тази цифра звучи стряскащо. Благодаря на Спас Русев за жеста, който направи. Така задълженията на Левски падат с около 3 милиона лева”, каза Сираков. Той допълни, че клубът ще се раздели със спортния директор Ивайло Петков, а изпълнителният директор Павел Колев вероятно ще запази поста си. “Колев си е изпълнителен директор, засега не ми е минавало през главата да сменям тази позиция”, заяви Сираков. Той благодари на Васил Божков, че му е джиросал акциите. Според Сираков, да се купуват чужденци, които да са извън групата или резерви е прекалено голям лукс, затова клубът ще насочи вниманието си към детско-юношеската школа и на нея трябва да се обърне най-голямо внимание.

На въпрос на БГНЕС дали ще влезе в новия изпълком на БФС, за да защитава интересите на клуба, той отговори, че Левски е кауза, това се превръща в смисъл на живота му и да излезе от тази ситуация, така че няма вариант да се върне в съюза, но в него може да влезе Тити Папазов.

Сираков е недоволен от състоянието на базата на Левски и смята, че единственото по-лошо място за футбол в София е стадион “Българска армия”. Тъй като не е нормално двата водещи отбора да играят при такива условия, Левски ще търси съдействие и разбиране от премиера на България, който нееднократно е показвал съпричастност към спорта.

Той разкри с точност задълженията на Левски: Заеми и главници – 11 млн. 70 лева. „Главболгарстрой“ – 3,820 млн., НАП по споразумение – 4,4 млн. Текущи към НАП – 417 хил. лева. Заплати до 2 май – 1,8 млн лева. Комисионни по трансфери 130 хил. Пари по договори на футболисти – 270 хил. Текущи разходи – 50 хил. лева. данъци и такси. Общо – 23 940 00 лева.

За да се избегнат евтини сензации, Сираков призна, че наистина е взел заем от Гриша Ганчев преди години. „Приятел съм с Гриша Ганчев от много години. В изключително тежък момент, през 2013 г той ми помогна със заем, който бе нотариално заверен с лихви. Миналата година съм изчистил всичко двойно. Благодаря му. Докато съм жив ще съм приятел с него. Аз мога да пия кафе и да обядвам с когото си искам. В името на Левски ще пия кафе с Папата и Ел Чапо, ако трябва. Никога не съм се виждал и познавал с Делян Пеевски, но в името на Левски съм готов да пия кафе с всеки. Всички рекламни позиции в момента са ни свободни. Единствено името на “Герена” не е“, заключи Сираков.

КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Добавете името си тук