Сачева: Радев да даде разпечатки от мобилния си телефон

0
46
Снимка: БГНЕС

Призовавам президентът Румен Радев да направи същото – да покаже смс-ите си с различни олигарски, призова социалният министър Деница Сачева пред БНТ.

Нека да разкрие СМС-ите си, мобилните си разпечатки – все пак личният пример е изключително важен, призова Сачева.

Нейният коментар е по повод на изявлението на Радев от по-рано днес, в което той иска министър-председателят Бойко Борисов и министрите да разкрият кореспонденцията си.

Съжалявам, че президентът влиза в такъв режим на диалог, защото това е липса на държавническо мислене. Не може да застанеш зад тезите на човек, който е обвиняем, както и зад художествени преразкази и картинки във Фейсбук. Важно е да говорим по темите, които са сериозни и касаят хората – по това очакваме да чуем изявления, всичко останало е в сферата на шоуто, а мисля, че в момента нямаме нужда от това, допълни социалният министър.

„Аз давам личен пример, предоставям телефона си веднага с всички разпечатки“, каза тя.

Режим на диалог с източника на тази информация – няма. Причината да има изявления, е точно това – да има изявления за хората, защото хората в момента са в заблуждение какво се случва. В момента има обвинения, които са повдигнати, като невинността на Васил Божков трябва да бъде доказана в съда. И едва когато съдът докаже това, можем да кажем дали публикуваното от Божков има основание, защото в момента ние виждаме само различни скрийншотове, комикси и манипулации, недомлъвки и недомислици без никакво доказателство.

За момента е ясно, че има политическа заявка. Някой, който е обвиняем, иска да бъде алтернатива на властта – това е вододела, по който хората трябва да вземат решение на коя страна да застанат. Не може да заставаш на страна на човек, който е обвиняем за това, че не е плащал данъци и то в особено големи размери, както и е обвинен в 18 други обвинения, допълни Сачева.

След отпускането на мерките виждаме огнища – това е доказателство за това, че правителството в нито един момент не е крило информация, свързана с коронавируса, съобщи още социалният министър. „Напротив, винаги предупреждавахме, че трябва да сме внимателни, защото има реална здравна заплаха. Със сигурност внимателно наблюдаваме ситуацията и сме готови да въвеждаме мерки за овладяване на локалните кризи. Що се отнася до социално-икономическите мерки – те ще продължат, имаме готовност да ги продължим до края на годината, като говорим не само за 60/40, а и за нови мерки за овладяване на безарботицата. Например – продължаване на програмата за топъл обяд, за друго раздаване на хранителни продукти, социалния патронаж ще продължи и той до края на годината, както и за хората с увреждания. Предстои съвсем скоро да обявим още една процедура, която е за предприемачество за хора с удвреждания, така че всички мерки са в ход“.

КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Добавете името си тук