Заразените учителки от софийската 50 ДГ са били в Сърница

0
28
Снимка: БГНЕС

Трите заразени учителки от детска градина №50 в район “Възраждане” са били в Сърница в петък, съобщи тази сутрин д-р Данчо Пенчев от РЗИ София, предаде БГНЕС.

“Тепърва ще разберем каква е била причината за тяхното ходене там. Те са нарушили апела на д-р Кунчев да не се посещава огнището”, заяви д-р Пенчев, който рано тази сутрин беше в детската градина, където се извършва дезинфекция.

Детската градина няма да бъде затваряна на този етап. “Заведението ще работи, като двете групи – Първа В и Четвърта А, където са констатирани положителните резултати, ще бъдат затворени”, посочи д-р Пенчев.

Той съобщи, че днес ще бъде излседван целия персонал на детската градина – общо 49 души. Ако има други положителни проби сред персонала, ще бъде затворена цялата детска градина.

Дали децата ще бъдат тествани д-р Пенчев не каза. “Утре ще бъде направен строг филтър на децата и ще преценим дали и те ще бъдат тествани”, каза той. В едната група около 10, а в другата – около 15 деца са били контактни на трите заразени преподаватели.

Дали заразата идва от Сърница или не, тепърва ще се установява.

КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Добавете името си тук