Тома Биков: БСП избра да бъде на страната на Божков

0
14
Снимка: БГНЕС

Днес станахме свидетели на едно политическо решение на БСП да превърнат престъпните намерения на Васил Божков в политически. ГЕРБ няма да се оправдава с един от най-големите си успехи по разтурянето на бизнеса на Божков. Това каза на извънреден брифинг Тома Биков от ГЕРБ в отговор на заявката на БСП да създаде анкетна комисия, която да разследва изнесените от бизнесмена данни, предаде репортер на БГНЕС.

“През годините БСП е ставала съучастник на действията на организирани престъпни групи като Бобокови, Баневи, Арабаджиеви”, заяви Биков.

Провежда се сблъсък между държавата и един човек, обвинен за редица криминални престъпления и то с доста основания. ГЕРБ е на страната на държавата в тази ситуация. БСП избра да бъде на страната на Божков, за нас този избор никога не е стоял и продължава да не стои, добави Биков.

Нинова в желанието си да спечели за втори път лидерското място въвлича цялата партия БСП в сложна ситуация, от която цялата партия ще плати политическа цена, защото гражданите виждат и разбират кой действително се противопоставя на нерегламентирани отношения между сенчести и полукриминални бизнеси и политически дейци, каза още Биков.

От своя страна депутатът от ГЕРБ Красимир Ципов заяви, че БСП и Нинова ясно са показали кой е създал кредитните милионери.

“Днес те искат анкетна комисия по сигнала на Васил Божков. ГЕРБ ще приеме комисията, която да изследва кой създаде целия преход – всички кредитни милионери на прехода”, добави Ципов.

“Днес съвсем ясно пролича кой е архитектът на Прехода през последните 30 години. Днес БСП в лицето на нейния председател и Изпълнителното бюро съвсем ясно доказаха кой е създал кредитните милионери и предприятията, които трябваше да бъдат приватизирани на изключително занижени и ниски цени”, каза той.

Ципов посочи още, че ГЕРБ подкрепя създаването на анкетна комисия, но такава, която да изследва целия преход.

„Да изследва кой създаде Валентин Златев, Баневи, Бобокови, Костов и всички кредитни милионери, подплатени от кадрите на Държавна сигурност, защото всъщност те бяха в основата на този криминален преход”, добави още той.

От ГЕРБ обявиха, че в рамките на днешния ден главният прокурор е съобщил, че е завършен първият доклад за криминалния приватизационен преход с важни елементи от предприятия, които бяха продадени на абсолютно занижени цени.

“Нека БСП да каже защо например през 2008 и 2013 година са били опрощавани огромни загуби на групата „Лукойл“, което е довело до неплащане на данъци за периоди от 5 години напред. Само че ние не чуваме каква е ролята на тогавашния финансов министър и малко по-късно през 2013 г. премиер, защо Корнелия Нинова беше уволнена като заместник-министър на икономиката“, допълни той.

По думите на Ципов лидерът на БСП Корнелия Нинова дължи много отговори на обществеността.

„Да напомним и аферата „Фронтиер“ – също много отговори трябва да чуем там и мястото да чуем тези отговори е в такава анкетна комисия, която да изследва Прехода и да изследва каква е ролята на БСП и БКП“, посочи заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ.

Манев разкри, че е имало среща между Валентин Златев, Корнелия Нинова и Васил Божков и е важно да се разбере какво са си говорили на нея.

“Напълно ясно е, че БСП като наследник на БКП са създателите на кредитните милионери и тази връзка е неразрушима, както е проличало от днешната пресконференция на Изпълнителното бюро на левицата. Корнелия Нинова е изпразнила касата на партията си и тя е пред фалит. И как, ако не по старата схема, ние ви дадохме, сега ви отворихме вратата, готови сме да ви защитаваме, ако ни финансирате пак. Така не се работи. Има една страхотна връзка, която правя в себе си. Задавам си въпроса силен ли е хардуерът на БСП. Всички са готови като матросовци да бранят кого ли не, само и само да има полза и изгода. Само че софтуерът на БСП е стар и слаб и той повече от глупостта да търси всякакъв провокация и вадене на контекста от каквото и да било, друго не може да измисли”, заяви той.

Депутатът призова журналистите да попитат къде и за какво са си говорили. “Кой е паралелната държава в крайна сметка?”, попита той.

От своя страна Тома Биков подчерта, че ГЕРБ не се страхува от предсрочни парламентарни избори и не смятат, че БСП има потенциала да употреби ГЕРБ в предконгресни битки.

Той коментира, че тежката идеологическа криза в левицата си проличава ярко с това, че единствената им тема е ПП ГЕРБ. Според Биков БСП е партия, изпразнена от съдържание и истински идеи.

КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Добавете името си тук