Симеонов за Божков: Хулиганче със спрей в ръка

0
15
Снимка: БГНЕС

Председателят на НФСБ Валери Симеонов окачестви поведението на обвиняемия бизнесмен Васил Божков с “невъзпитано хулиганче” на улицата, което “набарало спрей и пръска минувачите”.

“Хулиганче със спрей в ръка на улицата – това е той. Блъфира през цялото време”, категоричен беше Симеонов в ефира на NOVA.

“Обвиненията срещу мен в лобизъм няма как да бъдат аргументирани. Когато засегнеш нечии интереси, те обвиняват в лобизъм”, коментира думи на бизнесмена председателят на НФСБ.

“Същото се случи и когато започнах своята лична битка срещу шума в “Слънчев бряг”. И тогава имаше обвинения, че се опитвам да затворя големите дискотеки по морето в интерес на някои други. Няма такова нещо. Същите бяха обвиненията, когато започнахме битката срещу Васил Божков през 2018 г. Във втория етап, когато вече тя приключи успешно, бях обвиняван, че разчиствам пътя за други големи олигарси, които да взимат този бизнес”, отбеляза Валери Симеонов.

“Видяхте как фирмите на Васил Божков в продължение на 5-6 години не са давали никакви отчети. В случая с хазарта, с Националната лотария, става въпрос за големи финансови интереси. В момента Божков е интересен, защото действията му се преекспонират от една друга телевизия. Неговото поведение мога да го сравня с това на едно непораснало дете, невъзпитано хулиганче, което е набарало спрей с боя и пръска навсякъде. Той блъфира през цялото време”, каза лидерът на НФСБ.

“Не мога да приема за сериозно поведението на човек с 18 обвинения. Как за този период не се опита да се защити? Нищо подобно, той говори всякакви други глупости”, категоричен бе Симеонов.

Според него интересът към Васил Божков ще стигне до едно естествено стихване. 

“Божков досега не е извадил нито едно доказателство за обвиненията към фигури от властта, които хвърля през профила си във Facebook”, отсече лидерът на НФСБ.

Попитан дали ще се присъедини към политическия проект на Цветан Цветанов, лидерът на НФСБ коментира, че все още не се знае дали бившият втори в ГЕРБ ще прави партия.

“Първо не се знае ще прави ли партия, не се знае каква ще бъде тя, не е редно на база на лични отношения да се изграждат политически”, смята Симеонов.

КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Добавете името си тук