Цветанов за политическия си проект: Скоро ще стане ясно

0
65
Снимка: БГНЕС

Скоро – в рамките на 2-3 седмици до 2-3 месеца, ще стане ясно дали Цветан Цветанов ще прави нов политически проект. Това заяви самият той в интервю пред БНР.

Съвсем допустимо е на предстоящите парламентарни избори бившият втори в ГЕРБ да участва със своя партия. „Времето е това, което може да определи дали може да стане или не. Заслужава си човек да опита за едно евентуално участие”, заяви Цветанов.

По думите му недоверието в момента е огромно. Има огромен дефицит, който е преминал границата на търпимост, смята Цветанов.

Ако се прави такъв политически проект, той трябва да е с ясни европейски принципи – ще говорим за център дясно политически, каза още Цветан Цветанов и отново повтори, че първо трябва да види желанието и подкрепата на хората.

По думите му в евроатлантическия път на страната трябва да се кажат големи истини. Много се дистанцираме от една много важна инициатива – „Три морета“, където амбицията е да се засили дигиталната, транспортната и енергийната свързаност с ефективен инструмент за противодействие на руското и китайското влияние в района на Триморието. Това би могло да даде по-голяма сигурност и икономическа перспектива“, обясни Цветанов.

Той отново повтори, че първо трябва да види желанието и подкрепата на хората, които биха могли да се включат в политическия проект. Участниците в него, посочи Цветанов, трябва да бъдат хора в активна възраст – 25-43 години, като ще се ползва опитът на по-възрастните и енергията на по-младите. 

КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Добавете името си тук