19 нови случаи и четирима починали с COVID-19 у нас

0
9
Снимка: Правителствена информационна служба

За вчерашния ден са регистрирани 19 нови случаи на коронавирус. В болница са настанени 9 души, останалите са на домашно лечение. Това съобщи проф. Тодор Кантарджиев от Националния оперативен щаб за борба с коронавируса на брифинг в Министерския съвет, предава БГНЕС.

2538 са общо случаите на коронавирус у нас.

1220 теста са направени вчера.

Над 60 хиляди теста са направени от началото на епидемията у нас. Навлизането в такъв етап на угасване на епидемията не трябва да намалява броя на изследванията.

Активните случаи – хората в болници и на пряко медицинско наблюдение, са 1271.

От новите случаи – в София са двама на домашно лечение, и двама в болница, в област Ямбол има общо 151 заболели и има нови 9 случаи от вчера, 4 са в болница.

9 жени и 9 мъже, както и едно дете, са новозаразените случаи. Детето е на 14 години, от Сливен.

Бременна жена на 39 години е заболяла, но коронавирусът не е опасен за плода на жената или за детето, просто при раждането трябва да се взимат мерки да не се зарази.

Мединицският персонал – 259 души са заразени общо, за изминалото денонощие има нов случай на медицинска сестра в Сливен.

Излекуваните вече са 44%, оздравелите и изписани са 33 за вчерашния ден. 31 души са оздравели в София, и в Габрово и Сливен по един.

Мъж на 78 години е починал в София, без придружаващи заболявания. Мъж на 78 г. в Сливен също е починал, както и мъж на 62 години в Стара Загора. Починала е и жена на 66 години от Пловдив.

Общо 144 души са починали от вируса у нас.

КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Добавете името си тук