Русия протестира заради инцидент с журналист на РИА Новости в САЩ

0
10
Снимка: Фейсбук "Primeira Linha"

Руското посолство във Вашингтон изпрати протестна нота до Държавния департамент на САЩ заради инцидент с журналистически екипна на РИА Новости, каза пред агенцията ръководителят на руската дипломатическа мисия Анатолий Антонов.

Дипломатът отбеляза, че руският журналист Михаил Тургиев и негови американски колеги които са били с него, са били подложени на незаконно третиране от местната полиция.

“Журналистите, както се вижда от видео кадрите, направени на мястото на инцидента, са се идентифицирали, имали са необходимите отличителни знаци и не са оказали никаква съпротива”, заяви посланикът на страницата на мисията във Фейсбук. Антонов заяви, че дипломатите ще настояват за задълбочено разследване и ще информират руската страна за резултатите.

Полиция Миннеаполиса применила газ против журналистов

Появилось видео применения полицией Миннеаполиса газа против журналистов: https://ria.ru/20200531/1572246620.html

Публикувахте от РИА Новости в Неделя, 31 май 2020 г.

Вчера беше съобщено, че полицията на Минеаполис умишлено е използвала сълзотворен лютив спрей срещу журналисти – членове на телевизионния екип на VICE и кореспондента на РИА Новости Михаил Тургиев, които отразяваха размириците в града.

Външно министерство осъди инцидента и нарече умишленото пръскане на спрей в очите на от местната полиция в лицето на служител на агенцията като проява на необоснована жестокост.

След инцидента губернаторът на Минесота се извини на журналистите.

Михаил Тургиев заяви, че вече се чувства добре. “Всичко е наред, усещането за парене изчезна и зрението ми не е увредено”, заяви кореспондентът на РИА Новости.

КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Добавете името си тук