Музикалната индустрия призова за „затъмнение“ заради убийството на Джордж Флойд

0
8
Източник: GETTY / BEYONCE / TWITTER

Музикалната индустрия призовава за „Blackout “ в отговор на смъртта на Джордж Флойд, съобщи Би Би Си.

И трите основни звукозаписни компании споделят съобщение в социалните медии, в което обещават “ден за прекъсване на работата и повторно свързване с нашата общност”.

Interscope обеща да не пуска нова музика тази седмица, докато Ebro Darden на Apple Music отмени радиопредаванията си.

Флойд почина, след като бял полицай притисна врата му с коляно към земята за няколко минути, което предизвика протести в САЩ и Великобритания.

Полицаят от Минеаполис Дерек Шовин е уволнен и обвинен в убийство трета степен. Предстои той да се яви в съда в понеделник.

В Insagram Риана говори за “опустошението, гнева [и] тъгата”, която изпитва след смъртта на Флойд.

Бионсе засне видео в Instagram, призовавайки феновете си да изпеят петиция, с която се иска „справедливост за Джордж Флойд“.

“Всички станахме свидетели на убийството му посред бял ден … Прекършени сме и сме възмутени. Не можем да се върнем към нормално положение след тази болка”.

Д-р Дре също призова за действие, като каза, че сърцето още го боли.

„Усещането беше, че това ченге е притиснал с коляно шиите на всички ни, имам предвид чернокожи мъже“, каза той по радио Young Moneу на Apple Music.

“Изключително болезнено е, защото продължава. Продължава и е като:” Какво можем да направим? Или какво трябва да направим, за да спрем това нещо?”.

Други поп звезди, включително Ариана Гранде, Дж Коул, Тинаше, Ник Кенън, Камила Кабело и Шон Мендес, се присъединиха към протестиращите в САЩ през уикенда.

Халси, която излезе на улиците в Лос Анджелис, каза на феновете, че по нея и други протестиращи полицаи са стреляли.

“Бяхме мирни, с вдигнати ръце, не се движехме, не нарушавахме правилата. Те откриха няколко пъти огън с гумени куршуми и сълзотворен газ по нас, гражданите, които не ги провокираха.”

Докато гневът се разпространи чрез музикалната общност, в социалните медии се разпространи съобщение, призоваващо индустрията да „предприеме спешна стъпка на действие, за да провокира отговорност и промяна“.

” Наша отговорност е не само да се съберем, за да отпразнуваме победите, но и да се държим един за друг по време на загуба”, се казва в изявлението, което се разпространява под хаштага #TheShowMustBePaused.

Сред тези, които препредадоха съобщението, бяха Warner Music Group, Sony / ATV, Universal Music, Motown, Capitol Records, британският лейбъл Dirty Hit, Shamin Records на Eминем и легендарният продуцент Куинси Джонс.

“Ние стоим заедно с черната общност срещу всички форми на расизъм, фанатизъм и насилие”, коментират Columbia Records.

“Сега, повече от всякога, трябва да използваме гласовете си, за да говорим и да оспорваме несправедливостите навсякъде около нас.”/БГНЕС

КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Добавете името си тук