МОН отсрочи с една година закриването на училището в Поликраище

0
7
Снимка: в. Борба

Учителите от Поликраище ще имат една година толеранс, за да подобрят образователния процес в училището и то да продължи да съществува, след като МОН му дава една година отсрочка. Това заяви министърът на образованието Красимир Вълчев, по време на посещението си в селото.

Десетки хора протестираха с децата си срещу решението на общинския съвет в Горна Оряховица за закриването му, пресичайки пешеходна пътека на главния път Велико Търново – Русе.

Няколко часа по-късно образователният министър пристигна на място, за да се запознае с аргументите на общинските съветници и Инициативния комитет, който вече един месец се бори за спасяването на училището.

“За една година те трябва да се опитат да привлекат повече деца, да говорят с родителите. Ние най-вероятно ще откажем предложението на общината, защото в последните няколко години това ни е политиката. Отказал съм 8 училища, всяко едно предложение сме анализирали. Дали сме близо 100 млн. за малки училища, за такива с концентрация на уязвими групи, но все пак си има някаква граница, след която не може да се случи ефективен процес, не може да се случи социализация”, настоя Вълчев.

КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Добавете името си тук