“75-годишната леля Здравка от село Петърч е абсолютният рекордьор сред болните от COVID-19. Престоят й в КАИЛ (реанимация) на УМБАЛ „Св. Анна“ – София АД, е точно 65 дни, от които цели 33 дни тя бе на апаратно дишане”, съобщиха от болницата.

Тя беше изписана днес (28.05.2020) в добро състояние.

Зад този невероятен успех, стои денонощният труд на екипа на Клиниката по реанимация, начело с доц. Мария Атанасова, д-р Димитър Николаков, д-р Александър Станоевски и много други лекари, специалисти, медицински сестри и санитари.

“Истината е, че понякога сухите цифри са недостатъчни! Очертават границите, но крият най-важното!Ден след ден състоянието на леля Здравка се подобряваше и после пак се влошаваше. Образно казано, нейното лечение беше като возенето с нередовен асансьор – тъкмо тръгне нагоре и се връща надолу, но спирането на желания етаж все се отлагаше.”, разказа д-р Станоевски.

“Благодаря на целия екип за този успех! Той е постигнат от всички, работещи в нашата клиника и те заслужават да се гордеят с него”, подчерта доц. Мария Атанасова – Началник на Клиниката по интензивно лечение.

А самата леля Здравка, през сълзи благодари на лекувалите я лекари:

“Върнахте ме от оня свят. Нямам думи да изкажа цялата си благодарност към всички в университетска болница “Света Анна. С моето излекуване направихте истинско чудо”, сподели тя на раздяла.

КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Добавете името си тук