Рекорд и антирекорд в Русия: най-висок брой починали и излекувани за ден

0
5

Русия регистрира най-високата си дневна смъртност от коронавирус – 174, но съобщи и че над 12 000 души са се възстановили през последните 24 часа.

Здравните служители заявиха, че общият брой на смъртните случаи в Русия от пандемията е достигнал 3 807, а броят на случаите на зараза е 362 342, с което страната заема трето място в света след САЩ и Бразилия.

Броят на новите случаи постоянно намалява и властите започнаха да облекчават мерките за блокиране в някои части на страната.

Има 8 915 нови случая през последните 24 часа, според правителството, докато рекордните 12 311 души са се възстановили, което е знак, че Русия може да е прехвърлила пика.

Ограниченията са облекчени в много райони, въпреки че тежко засегнатата Москва остава под строго блокиране поне до края на май.

В понеделник президентът Владимир Путин се появи в Кремъл, след като работи седмици от резиденцията си извън Москва.

Отчетената смъртност в Русия е много по-ниска, отколкото в други страни със сходни проценти на зараза, което кара критиците да обвиняват властите в непрозрачност в съобщаването на смъртните случаи, за да снижат мащаба на кризата.

Здравните служители твърдят, че една от причините е, че Русия отчита само смъртни случаи, пряко причинени от вируса, за разлика от някои страни, които отчитат всички смъртни случаи на заразени хора.

КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Добавете името си тук