Парадът на победата в Москва ще се проведе на 24 юни

0
5
© Валерий Шарифулин/ТАСС

Парадът на победата в Москва ще се проведе на 24 юни, съобщи днес руският президент Владимир Путин. На тази дата през 1945 г. на Червения площад в Москва се е състоял историческия парад на победата над хитлеристка Германия. Държавният глава нареди началото на подготовката за това събитие.

Той също така предложи маршът на Безсмъртния полк да се проведе на 26 юли в деня на ВМС.

Тази година се отбелязват 75 г. от победата над хитлеро-фашизма.

Путин нареди да премахнати всякакви рискове за здравето на участниците в Парада на победата в Москва и други градове. Министърът на отбраната Сергей Шойгу получи инструкции да осигури най-строгия режим на сигурност и да сведе до минимум рисковете.

Руският президент отложи парада за деня на победата на 16 април, като каза, че парадът на Червения площад и шествието на Безсмъртния полк все пак ще се проведат, а датите ще бъдат обявени щом се изясни ситуацията с развитието на епидемията от коронавирус.

Министърът на отбраната Сергей Шойгу съобщи по-рано днес, че Русия е преминала пика на заболяването през втората половина на април. Той уточни, че от началото на март в армията са заразени 5 500 души, а до днес 3 500 са излекувани.

Според Шойгу, пандемията от коронавирус не е повлияла на бойната ефективност на руските въоръжени сили.

КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Добавете името си тук