Мутафчийски: „Очаквам да измрат много хора! Яко да измрат! Е, ще видиш!“-ВИДЕО

0
36

“Очаквам да измрат много хора! Яко да измрат! Е, ще видиш!“

С тези гневни реплики приключва интервюто на председателя на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски пред журналистката Миролюба Бенатова.

Видно от кадрите, генералът си изпуска нервите заради неудобните въпроси и прекратява неочаквано разговора, махайки отривисто от себе си микрофона.

14 май 2020 година, Председателят на НОЩ, България#АзПляскам*Кадрите не са мои, а на TV1. Линк към цялото интервю – https://www.facebook.com/tv1bulgaria/videos/1526488940873948/

Публикувахте от Viktor Mihaylov в Четвъртък, 14 май 2020 г.

На въпрос на Бенатова защо са тези демонстрации, генералът повтаря думите си за много измрели и напуска залата.

Интервюто се е състояло вчера и беше излъчено тази вечер в „AЛTERNATIVATA“ по TV1.

Вие насъсквате и говорите небивалици по медиите. Абсолютно небивалици. До такава степен, че направо… Медиите, вие включително и с вашите сега упорити въпроси, които говорим за пробойни в системата. Системата, която реши всичките проблеми, които се явиха на базата на други неща!“, заяви Мутафчийски.

„Говорите глупости. Обезценявате толкова труд“, обръща се той към Бенатова.

Един град с доктори беше заразен в Испания, това са 30 600 души. Ние сме държавата с най-малко лекари на глава на населението, категоричен е генералът.

Какво предлагате да се случи с пациенти с Ковид, като ги изпишем – да отидат на палатков лагер? – така отговаря той на въпроса дали са се допускали грешки в организацията при налагане на карантина.

При 2069 доказани случая, все още успяваме да ги проследим. На това ли викате скапана система, обърна се началникът на НОЩ към Бенатова.

Няма пробойна в системата, твърди още Мутафчийски.

Пробойните в здравната система, изискването за тестване преди планови операции и изчисляването на пика на заболеваемост бяха основните въпроси, на които началникът на НОЩ трябваше да отговори и това явно не му хареса.

Докато мрат моите колеги, вие се занимавате с глупости и с едно моливче ми изчислявате глупости, обърна се той към Бенатова на въпрос дали повечето тестове и фокусирано тестване на определени групи определя пика.

Цялото интервю с Венцислав Мутафчийски гледайте след 35-ата минута на видеото.

КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Добавете името си тук