БСП с предложения за защита на доходите при извънредно положение

0
11

Парламентарната група на БСП ще внесе следващата седмица нови предложения в закона за извънредното положение, свързани със защитата на работните места и доходите на българските граждани. Това коментира пред БНР депутатът Христо Проданов.

По думите му от икономическите мерки на правителството се възползват единствено големите фирми. „Фигурират фирми, които миналата година са декларирали чиста печалба над 20 милиона лева. Смятате ли, че е справедливо, че е достойно фирма, която миналата година е реализирала 20 милиона печалба, тази година два, три месеца да не може да поеме заплатите на своите служители, а трябва да отива на помощта на държавата. Черките, които в момента правителството предлага те са насочени предимно за големите фирми, а в същото време гражданите, които са в крайна нужда, изпаднали в беда де предлагат само кредити“, каза Проданов.

БСП настоява в Закона за извънредното положение да се представи ясен план за излизане от кризата. „Започват се все повече и повече разхлабване на мерките, икономиката понася все по-големи и по-големи щети. Това, което ние смятаме от БСП е, че трябва да се направи ясен план за излизане от кризата постепенно, по дати, с мерки, със средства, така че наистина хората да имат яснота до края на май, до края на юни какво ги чака. А кога ще има заседание на народното събрание в парламентарната република България знае единствено и само един човек и той се казва Бойко Борисов“, каза депутатът от БСП Христо Проданов.

КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Добавете името си тук