Общо заразените с COVID-19 у нас са 1348, 7 от новите случаи са деца

0
15

58 са новите случаи на COVID-19 у нас за денонощието. Общо случаите на коронавирус в България са 1348. От тях 1141 са активните. Това съобщи ген. Венцислав Мутафчийски на редовния брифинг на Националния оперативен щаб.

Най-много случаи са диагностицирани в Плевен – 23, 17 са контактните от завод “Мизия”, 6 лица са настанени в две болници.

В София са 19 случаите – амбулаторните са 12, във ВМА са настанени двама души.

Има 7 нови заболели деца. От тях 5 са в Плевен, а 2 в Пловдив.

“За последното денонощие на базата на 300 теста над 18,4% са положителни. Това показва, че много таргетно са направени. Неделя не е много показателен ден. Имаше лаборатории, които въобще не подаваха резултати.  След неделята – понеделник, вторник, сряда, бройката на направените тестове отива нагоре”, обясни ген. Мутафчийски.

На въпрос каква е цената, която бихме платили при отхлабването на мерките в този момент, Мутафчийски отговори, че от биологична гледна точка всяко струпване на хора е предпоставка за влошаване на епидемиологичната с обстановка и добави, че правителството би трябвало да предупреди гражданите и за евентуалните опасности от отварянето на парковете и градинките за разходки

КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Добавете името си тук