АЕЖ поиска Борисов да се разграничи от кмета на Симитли заради обиди към журналист

0
21
© ''БТВ медиа груп''

Асоциацията на европейските журналисти-България (АЕЖ) изрази възмущението си от поведението на кмета на община Симитли Апостол Апостолов спрямо кореспондентката на Би Ти Ви в Благоевград Ирина Жерева. Тази седмица той за пореден път я обидил, като я нарекъл “чума” заради излъчен репортаж. В него се съобщава, че кметът на Симитли е под карантина, а всички общинари се тестват за COVID-19, тъй като шофьорът на Апостолов дал положителен резултат.

Вместо да се извини на журналиста за обидата, кметът по-късно използвал сайта на общината, за да обяви, че е “гонен от жена, която откровено взима пари от провокатори и инициатори на скандали по празници, за да прокламира вулгарните им лъжи”.

Твърденията на кмета не са подкрепени с никакви доказателства и визират предишни скандали, в които е участвал. На Нова година Апостолов се забърка в масов бой на площада в Симитли. През февруари 2018 г. той беше обвинен за нанасяне на побой по време на футболен мач в с. Крупник.

Държанието на кмета е недопустимо, а журналистката е в правото си да търси правата си по съдебен път, обяви АЕЖ, като ще предложи на Жерева юридическа подкрепа за оформяне на иск и внасянето му в съда.

Кметът е избран на поста от листата на местната коалиция “Бъдеще за община Симитли”. Той е баща на депутата от ГЕРБ Стефан Апостолов, който е и футболен съдия. АЕЖ напомня, че Апостолов на последните и на предпоследните местни избори бе единствен кандидат за кмет на общината.

АЕЖ се обръща към лидерите на всички парламентарно представени партии да се разграничат от кмета. “Особено важно е такова разграничение да дойде от ГЕРБ и нейния лидер Бойко Борисов, тъй като са известни близките му отношения с Апостолов”, се отбелязва в позицията на АЕЖ/dnevnik.bg.

КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Добавете името си тук