В социалните мрежи: последно “Сбогом!” от колеги и приятели на Милен Цветков

0
30

Ники Кънчев
“Милене, Милене, закъде се разбърза, закъдеееее.
Сбогом Братко по оръжие и думии!!!
Ще липсваш!”


Мартин Карбовски:
“С годините ще си тръгнем, напсувани и непростени.
А ние бяхме само това, което вие не сте. Не бехме подлоги.
Плачете за този, който ви дразнеше. Сбогом Милене, усмихнат тиквенико, сполай ти за думите”.


_________________
Ани Иванова, която беше част от екипа на предаването “Часът на Милен Цветков:

“Сбогом, Милене, колко черно, мрачно, страшно и нелепо ни каза сбогом. Ама ние само ще отчетем поредния надрусан с супер мощен автомобил, който лети като безсмъртен по столичните булеварди. Булевардът, на който живея. Комплексарите, които никога няма да укротим на пътя и извън него, беззаконието и чувството за безнадеждна саморазправа. Живеем в територия, една ничия земя, където всеки се пази сам и се моли да има късмет. Е нямаме късмет, приятели, и ти Милене, няма и да имаме, защото тук не съществуват правила, никой не му пука за другите, силата на парите властва над масовия човечец и отдавана способността да си добър човек, не е гаранция за оцеляване. И нито пожарникаря, нито пилота, нито милиционера, нито радостта, нито дебелия ще ни помогнат!”


Марина Стоименова – водещ на “Плюс минус” по Нова тв:

Аз знам, че ще ми каже: “‘бе, яяя не се занимавай с глупости, Стоименова!” и вероятно ще се смее на всички статуси, които би прочел за себе си. И просто не мога да повярвам. Не мога! Имаше много хора, които даже малко се страхуваха от него. Защото умееше да респектира. Но мен винаги ме е карал много да се смея. Един ден ми се обади по телефона с ужасно сериозен тон. Аз бях във Варна, на избори. И започна да разказва (в негов стил- не знаеш смешка ли ще е, или сериозно нещо) как детето му, тогава съвсем малък и владеещ само няколко думи, ме видял по телевизията и започнал да ме сочи и да вика: “Мама, мама, мама!” Всички наоколо млъкнали в ступор. Включително и той самият. Докато зацепи, че в началото водещите обявили, че се включваме от Варна, където жена му (истинската майка) също била в командировка.
Смяхме се сигурно 10 минути. “Да, знаеш”, каза той, “щеш, не щеш”… И всеки път си припомняхме тази история. И всеки път се смяхме. И преди два дни пак нещо ми се смя, че годините си казват думата. И знам, че и сега Милен се смее. Като ни вижда как… за пореден път… не можем да повярваме, че животът понякога… доста често… е… ????


Акександрина Аврамова – международен редактор:

Много време мина, откакто животът ни срещна в един нюзрум, а после пътищата ни се разделиха. Няма да забравя деня, в който говорихме за последно – чакаше на една спирка, под проливния дъжд с пакет пелени. Ти винаги ще питаш…

Мир на душата ти!

Източник: Фейсбук

КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Добавете името си тук